Keizer heeft ook na monsterzege nog geen ideale formatie

Keizer heeft ook na monsterzege nog geen ideale formatie

18 november 2017 – Ajax won zaterdagavond met 0-8 van NAC Breda. Dat betekende voor de Amsterdammers de grootste Eredivisiezege in de clubgeschiedenis. Trainer Marcel Keizer was na afloop uiteraard zeer tevreden, maar zag ook nog ruimte voor verbetering."Ik ben zeker blij, maar er waren ook nog puntjes die beter konden", reageerde Keizer na afloop tegenover FOX Sports. Hij denkt namelijk dat de uitslag nog hoger op had kunnen lopen. "We kregen zo veel ruimte dat je ervoor had kunnen kiezen om snel van kant naar kant te spelen om zo nog een kans te creëren. We hadden hier meer uit kunnen halen. Maar als 0-5 de ruststand is en je wint met 0-8 dan mag je ook een keer tevreden zijn."

Keizer koos voor Donny van de Beek op het middenveld in plaats van Siem de Jong. Dat pakte goed uit, want Van de Beek scoorde driemaal. "Donny heeft het goed gedaan maar als we vandaag met Siem gespeeld hadden, hadden we misschien ook gewonnen. Dat weet je niet. Maar Van de Beek, Schöne en Ziyech vormen een prima middenveld." Ook Daley Sinkgraven kreeg een basisplaats tegen NAC. Het startte voor de eerste keer sinds maandenlange afwezigheid door een blessure. "Hij heeft ervoor gezorgd dat er meer initiatief kwam vanaf de zijkant. Dat wilden we graag."

De monsterzege betekent niet dat Keizer direct zijn vaste basiself heeft gevonden. "Met alle respect voor NAC, maar we moeten dit testen tegen een betere tegenstander. De wedstrijd liep goed voor ons, maar ik denk zeker dat Sinkgraven daar een aandeel in had." Ondanks acht doelpunten kwam spits Kasper Dolberg niet tot scoren. "Hij kreeg twee tikken tegen de zijkant van zijn knie en daarom heb ik hem er vroeg uitgehaald. Hij loopt nu ook aardig mank", legt Keizer uit.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 12 november 2018

  2. zondag 11 november 2018