Willem II en Sparta remiseren in vermakelijke kelderkraker

18 november 2017, 22:57

Een vermakelijk duel tussen Willem II en Sparta dat bol stond van de blessures en gedwongen wissels, is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De Rotterdammers stonden bij rust op 0-2 door twee goals van Deroy Duarte, maar zagen die voorsprong snel na rust als sneeuw voor de zon verdwijnen. Willem II knokte zich terug in de wedstrijd via Thom Haye en Bartholomew Ogbeche, maar verder dan de 2-2 kwam het niet.

Dit seizoen won Sparta nog geen uitwedstrijd en op basis van statistieken zou winnen bij Willem II een zware opgave worden. Van de 34 duels won Sparta er maar vijf, de laatste in het seizoen 1991/1992. Willem II presteerde in thuiswedstrijden dit seizoen nog niet zo best, het won in de Eredivisie alleen van FC Twente en in de beker van sc Heerenveen.

Op jacht naar de tweede thuiszege in de Eredivisie begonnen de Tilburgers aardig aan de wedstrijd.  Bartholomew Ogbeche (redding Roy Kortsmit) en een van richting veranderd schot van Kostas Tsimikas (net naast) kregen binnen tien minuten grote kansen. Daarna zakte het echter in. Willem II kreeg Sparta niet uit elkaar gespeeld, teveel ballen gingen terug, waardoor het publiek ook ging morren. Dat kon het helemaal gaan doen toen Duarte in een tijdsbestek van drie minuten twee goals had gemaakt.

Willem II, de meest gepasseerde ploeg uit de Eredivisie, had zo al twee goals geïncasseerd van het team dat het minst tot scoren was gekomen tot nu toe (acht). Willem II stond er dus niet best op na een helft voetballen, daarbij kwam ook nog dat na 49 minuten Erwin van de Looi al door alle wissels heen was. Pedro Chirivella en Tsimikas moesten er met een blessure vanaf, terwijl Van de Looi in de rust Jop van der Linden had vervangen door een aanvaller, Ismail Azzaoui.

Vorig seizoen was dat dus Willem II, nu kwam er uiteindelijk geen winnaar. Willem II had voor eigen publiek graag willen winnen, maar toch zal Sparta het minst blij zijn met het resultaat. Het gaf de 0-2 voorsprong snel weg in de tweede helft en miste nog flink wat kansen op de 2-3. Beide ploegen blijven in ieder geval onderin de Eredivisie bivakkeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen