Insigne en Zielinski leiden Napoli voorbij AC Milan

18 november 2017, 22:48   Bijgewerkt: 18 november 2017, 23:05

Napoli bleef twee weken geleden in de uitwedstrijd tegen Chievo Verona steken op een 0-0 gelijkspel, maar het heeft de winnende draad in de Serie A weer opgepakt. De koploper won zaterdag in het eigen Stadio San Paolo de kraker tegen AC Milan met 2-1.

Napoli domineerde de eerste helft en kwam in de 33ste minuut ook volledig verdiend op 1-0, al was dat wel met enige controverse. Na een mooie pass van Jorginho brak Lorenzo Insigne door en zijn uithaal van afstand bleek vervolgens doeltreffend. Op het moment dat de bal in het net vloog, had de grensrechter al voor buitenspel gevlagd. Daarom werd de treffer in eerste instantie afgekeurd, maar later op advies van de videoscheidsrechter alsnog goedgekeurd.

Vlak voor rust ontsnapte Insigne opnieuw aan buitenspel, maar ditmaal raakte hij de paal. In de tweede helft bood Milan meer tegenstand dan voor de doelwissel het geval was, desondanks werd het in de 72ste minuut toch 2-0. Op aangeven van Dries Mertens verdubbelde Piotr Zieln?ski met een schot door de benen van Milan-keeper Gianluigi Donnarumma de Napolitaanse marge. In de extra tijd maakte Alessio Romagnoli met een schitterende volley van afstand de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat voor Milan om nog een punt te kunnen pakken.

Napoli gaat nu met 35 punten uit dertien wedstrijden aan kop in de Italiaanse competitie. Het heeft vier punten meer dan nummer twee Juventus, dat zondag nog wel op bezoek gaat bij subtopper Sampdoria. Milan staat met negentien punten op een teleurstellende zevende positie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen