Zeges voor Manchester City, Chelsea en Liverpool

18 november 2017, 18:03   Bijgewerkt: 18 november 2017, 18:31

Voor de tiende opeenvolgende keer heeft Manchester City drie punten gepakt in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola won zaterdag de uitwedstrijd tegen Leicester City met 0-2. Chelsea klom naar de tweede plaats door West Bromwich Albion met 0-4 te verslaan, Liverpool versloeg Southampton op eigen veld met 3-0.

Gabriel Jesus bracht Manchester City op slag van rust aan de leiding in het King Power Stadium van Leicester City. De Braziliaan tikte, geheel ongedekt, de bal van dichtbij in het doel na een schitterende combinatie. Vier minuten na de pauze counterden de bezoekers naar de 0-2. Nadat Leicester City de paal had geraakt, kwam Manchester City er snel uit en schoot Kevin De Bruyne uiteindelijk raak met een fraaie knal van afstand.

Chelsea had in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion weinig problemen. De equipe van manager Antonio Conte leidde bij rust al met 0-3 op The Hawthorns. Alvaro Morata opende in de zeventiende minuut de score, zes minuten later was Eden Hazard verantwoordelijk voor de 0-2. Marcos Alonso nam in de 38ste minuut de 0-3 voor zijn rekening. In de 62ste minuut legde Hazard met zijn tweede doelpunt van de middag de eindscore vast op 0-4.

Mohamed Salah was de matchwinner namens Liverpool op het eigen Anfield tegen Southampton. De Egyptenaar zorgde met twee goals eigenhandig voor een 2-0 voorsprong van The Reds bij de doelwissel. Georginio Wijnaldum ging als assistgever de boeken in bij de openingsgoal. Philippe Coutinho maakte er in de 68ste minuut 3-0 van. Virgil van Dijk en Wesley Hoedt vormden het centrale verdedigingsduo van Southampton.

Met 34 punten uit twaalf wedstrijden gaat Manchester City overtuigend aan kop in Engeland. Het heeft negen punten meer dan nummer twee Chelsea. Manchester United kan later op de avond de tweede plaats van Chelsea weer overnemen. Daarvoor moet het thuis winnen van Newcastle United (aftrap 18.30 uur). Momenteel deelt Manchester United samen met Tottenham Hotspur - beide teams hebben 23 punten - de derde positie. Tottenham verloor eerder op de dag de derby bij Arsenal met 2-0. Arsenal heeft, net als Liverpool en Burnley FC, 22 punten.

Burnley versloeg Swansea City voor eigen publiek met 2-0, door treffers van Jack Cork en Ashley Barnes in de eerste helft. Leroy Fer stond in de basis bij de bezoekers, Luciano Narsingh viel in en Mike van der Hoorn bleef op de bank. Mede door een hattrick van Callum Wilson won Nathan Aké met AFC Bournemouth het thuisduel met Huddersfield Town FC, waar Rajiv van La Parra een basisplaats had, met 4-0.

Crystal Palace en Everton, de oud-werkgevers van respectievelijk Frank de Boer en Ronald Koeman, hielden elkaar op Selhurst Park in Londen op 2-2. Crystal Palace kwam twee keer op voorsprong, maar Everton maakte telkens gelijk. Bij Crystal Palace bleef Timothy Fosu-Mensah op de bank en zat Jairo Riedewald niet bij de selectie, aan de kant van Everton was Davy Klaassen niet geselecteerd en bleef Cuco Martina reserve.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen