Bayern ruim langs Augsburg, Leipzig gelijk bij Leverkusen

18 november 2017, 17:30

Ondanks het mindere begin van het seizoen lijkt Bayern München toch gemakkelijk te gaan afstevenen op haar zesde opeenvolgende landstitel. De titelverdediger won zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg met 3-0, terwijl achtervolger RB Leipzig op visite bij Bayer Leverkusen niet verder kwam dan 2-2. Vrijdag verloor het Borussia Dortmund van coach Peter Bosz al met 2-1 bij VfB Stuttgart.

Door de resultaten tot dusver dit weekend gaat Bayern met 29 punten uit twaalf wedstrijden aan kop in de Bundesliga. Het heeft zes punten meer dan nummer twee RB Leipzig, de voorsprong op nummer drie Dortmund bedraagt al negen punten. Dortmund zag 1899 Hoffenheim, dat 1-1 speelde tegen Eintracht Frankfurt, ondertussen op gelijke hoogte komen. Schalke 04 kan zondag naast Leipzig op de tweede stek komen. Daarvoor moet het thuis winnen van Hamburger SV.

Arturo Vidal bracht Bayern in de 31ste minuut aan de leiding in de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg. Na een vrije trap ontstond een scrimmage, waarbij de Chileen uiteindelijk succesvol uithaalde. Zeven minuten later was Robert Lewandowski verantwoordelijk voor de 2-0. De Poolse spits schoot de bal in de verre hoek na een pass van Vidal. Vier minuten na rust tekende Lewandowski uit een prachtige voorzet van Joshua Kimmich ook voor de 3-0. Arjen Robben stond in de basis bij Bayern, Jeffrey Gouweleeuw verscheen aan de aftrap bij Augsburg.

Door twee penalty's, benut door achtereenvolgens Timo Werner en Emil Forsberg, kwam RB Leipzig uit tegen Bayer Leverkusen twee keer op voorsprong. Voor het veroorzaken van de tweede strafschop - hij maakte hands in de 52ste minuut - kreeg Leverkusen-invaller Benjamin Henrichs een directe rode kaart. Met een man minder pakte de thuisclub toch een punt, doordat Kevin Volland na een corner doel trof met een volley uit de draai. Leon Bailey had Leverkusen op slag van rust op 1-1 gezet. Dat deed hij terwijl een speler van Leipzig geblesseerd op het gras lag.

Voormalig sc Heerenveen-speler Mark Uth bezorgde Hoffenheim in de extra tijd een punt tegen Eintracht Frankfurt, dat met Jetro Willems bij de eerste elf in de dertiende minuut de leiding had genomen via Kevin-Prince Boateng. Met Paul Verhaegh in de basis en Riechedly Bazoer als invaller boekte VfL Wolfsburg, mede door twee goals van Yunus Malli, een 3-1 thuiszege op SC Freiburg. Dankzij een rake penalty van Daniel Brosinski vlak voor de pauze versloeg FSV Mainz 05 hekkensluiter 1. FC Köln met 1-0, ondanks dat het met tien man afsloot na een rode kaart voor Giulio Donati in de zeventigste minuut.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen