Arsenal wint slag om Noord-Londen en haakt weer aan

18 november 2017, 15:33   Bijgewerkt: 18 november 2017, 15:59

Door de 3-1 nederlaag bij Manchester City voorafgaand aan de interlandperiode moest Arsenal een pas op de plaats maken in de Premier League-top, maar de ploeg van Arsene Wenger is zaterdag aangehaakt. De beladen en veelbesproken North London derby tegen Tottenham Hotspur werd vanmiddag namelijk met een 2-0 zege afgesloten.

Tot dusver is Tottenham Hotspur de enige ploeg die de clubs uit Manchester kan bijhouden in de Premier League, maar de zo bewierookte formatie van Mauricio Pochettino gaf zaterdag niet thuis. Opvallend, aangezien in aanloop naar het duel de witte formatie uit Noord-Londen als grote favoriet voor de confrontatie met de rivaal werd aangewezen.

Ondanks dat Tottenham dit seizoen een sterkere indruk maakt dan de buurman, werd het in de eerste helft in het Emirates Stadium behoorlijk overvleugeld. Arsenal was gevaarlijker, actiever en nam aan de hand van Mesut Özil het heft in handen. Dat leidde tot een doelpunt in de 36ste minuut. Nadat oud-Ajacied Davinson Sánchez een overtreding beging op Alexis Sánchez, kreeg de thuisploeg een vrije trap aan de zijkant van het veld. Die werd heerlijk aangesneden door Özil, die zijn indraaiende bal binnengekopt zag worden door Shkodran Mustafi. De Duitser maakte zijn rentree na blessureleed en liet zich dus meteen gelden. Gezegd moet worden dat er om de goal een luchtje van buitenspel hing.

Dat was ook zo bij de 2-0, die 305 seconden daarna viel te bewonderen. Alexandre Lacazette leek de bal in buitenspelpositie te ontvangen, maar werd niet teruggefloten. De Franse spits kon daardoor collega Sánchez bedienen en hij faalde niet. De Chileen knalde de bal van dichtbij hard in het doel van Hugo Lloris. Bij beide doelpunten had er gevlagd kunnen worden door de grensrechter, maar ondanks dat was de voorsprong voor de thuisploeg absoluut verdiend.

Tottenham Hotspur liet zich simpelweg op meerdere vlakken aftroeven. Veelzeggend is het feit dat het in de eerste helft maar een grote kans kreeg via Christian Eriksen. De spelmaker schoof het speeltuig tegen de buitenkant van de paal. In het tweede bedrijf was Eric Dier in de slotfase dichtbij, maar zijn mooie kopbal werd uit de doelmond getikt door Petr Cech. Kort daarvoor had Sánchez nog nagelaten om de 3-0 aan te tekenen.

Tottenham-sterkhouders Dele Alli en Harry Kane konden het verschil ook niet maken. Beide spelers begonnen ondanks fysieke problemen in de basis, maar werden een kwartier voor het einde gewisseld. Invallers Son Heung-min en Fernando Llorente moesten een nederlaag voorkomen, maar konden het tij niet keren.

Arsenal stijgt door de elfde thuiszege op rij naar de vijfde plaats en heeft nu één punt minder dan The Spurs. Het maakte bovendien een einde aan zes competitiewedstrijden op rij zonder winst tegen de aartsrivaal.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen