Sol is terug: "Dan vloeit de kracht weer in mijn lichaam"

18 november 2017, 10:51

Razendsnel is Fran Sol weer wedstrijdfit geworden na het succesvol verwijderen van een tumor in zijn teelbal. De Spaanse spits van Willem II kan dit weekend tegen Sparta Rotterdam zijn rentree maken en wil de fans van de club terugbetalen.

Eind oktober werd bekend dat Sol een tumor in zijn teelbal had. Gelukkig bleek het een goedaardige variant te zijn en verliep de operatie succesvol. "Je weet niet wat je boven het hoofd hangt. Een maand, twee maanden, een jaar niet voetballen? Is herstel mogelijk?'', reageert hij in het Brabants Dagblad. Als Sol zaterdagavond de fans van de club weer in de ogen kijkt, krijgt hij veel energie. "Dan vloeit de kracht die ze me de afgelopen periode gaven, weer in mijn lichaam. Ik ga er alles aan doen om als een beter mens en een betere voetballer uit deze situatie te komen. Dat ben ik iedereen wel verplicht", vindt de 25-jarige Spanjaard.

Overigens verzocht Sol zijn werkgever om het slechte nieuws in oktober niet binnenskamers te houden, maar gewoon naar buiten te brengen. "Ik weet dat de voetbalwereld heel gesloten is, maar zo ben ik niet. Ik wilde dat de mensen op de hoogte waren om te voorkomen dat ze zouden speculeren. Een voetballer is een publiek figuur, in goede en slechte tijden. Dit hoort bij het vak.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen