Druk op Bosz neemt toe: Dortmund verliest bij Stuttgart

17 november 2017, 22:34   Bijgewerkt: 17 november 2017, 22:46

De druk op coach Peter Bosz bij Borussia Dortmund blijft toenemen. De Nederlandse oefenmeester ging vrijdag met zijn Duitse club, zonder de disciplinair geschorste sterspits Pierre-Emerick Aubameyang, onderuit in de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart. Het werd 2-1 in de Mercedes-Benz Arena.

Aubameyang, die dit Bundesliga-seizoen al tien keer scoorde in elf wedstrijden, kreeg donderdag van Bosz te horen dat hij voor het duel met Stuttgart buiten de selectie gelaten zou worden omdat hij te laat was op de training. De doelpuntenmachine uit Gabon snapte niets van die sanctie. Na het verlies in Stuttgart zal de onrust op het Signal Iduna Park alleen maar toenemen.

Uit de laatste vijf wedstrijden in de Duitse competitie haalde Dortmund slechts één punt. Met twintig punten staat het met aartsrivaal Schalke 04, dat nog een duel tegoed heeft, gedeeld derde in het klassement. De achterstand op koploper Bayern München kan zaterdag oplopen tot negen punten. Daarvoor moet de werkgever van Arjen Robben thuis winnen van FC Augsburg.

Dortmund en Bosz keken al binnen vijf minuten tegen een achterstand aan in Stuttgart, na geklungel in de eigen defensie. Marc Bartra speelde de bal terug op zijn keeper Roman Bürki, maar de pass van de Spanjaard was niet goed en daardoor liet de Zwitserse sluitpost het leder van zijn voet springen. De bal belandde als gevolg daarvan in de voeten van Chadrac Akolo, die eenvoudig de 1-0 in het lege doel kon schuiven.

In het vervolg van de eerste helft kwamen de meeste aanvallende intenties van Dortmund. Diep in de extra tijd werden de bezoekers daarvoor beloond met de 1-1. Wegens een handsbal van Benjamin Pavard in het strafschopgebied ging de bal op de stip. André Schürrle zag Stuttgart-doelman Ron Robert Zieler zijn inzet vanaf elf meter stoppen, maar in de rebound schoot Maximilian Philipp alsnog overtuigend raak.

Ondanks het bemoedigende slot van het eerste bedrijf ging het na de doelwissel toch weer mis voor Dortmund. In de 51ste minuut had Stuttgart een snelle uitbraak, waarbij het via Josip Brekalo op 2-1 kwam. De invaller kapte zijn tegenstander Dan Axel Zagadou uit en schoot daarna via Bürki raak. Dortmund ging na de 2-1 nog wel op jacht naar een nieuwe gelijkmaker, maar die bleef uit. Andriy Yarmolenko kreeg de bal met een fraaie lob weliswaar in het doel, maar in de aanname had hij al hands gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen