Spoorboekje: interview met Mattheij, buitenlandse krakers

18 november 2017, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 18 november.

Nieuws

- De toekomst van Peter Bosz

Hoeveel geduld heeft het bestuur van Borussia Dortmund nog met Peter Bosz? Onder leiding van de Nederlandse oefenmeester, die goalgetter Pierre-Emerick Aubameyang (tien goals in elf competitieduels) om een disciplinaire reden had gepasseerd, verloor BVB vrijdag met 2-1 bij VfB Stuttgart. Daardoor heeft Dortmund uit de laatste vijf competitieduels slechts één punt gepakt.

Specials

- Interview met Jurgen Mattheij

Jurgen Mattheij oogt als een onschuldige VWO-scholier, spreekt als een Rotterdammert en voetbalt als een volwaardige Eredivisiesubtopper. Hoewel je hem bijna nooit ziet of hoort, is hij één van de vaste krachten bij één van de grootste Nederlandse verrassingen Excelsior. FCUpdate.nl sprak met hem. "Er is een goede hiërarchie in ons team."

Wedstrijden

Eredivisie

Na de interlandbreak gaat de Eredivisie verder met vier duels. Feyenoord krijgt in De Kuip bezoek van VVV-Venlo (18.30 uur), Ajax gaat op visite bij NAC Breda (20.45 uur). Verder treft Gertjan Verbeek met FC Twente zijn oude liefde sc Heerenveen (18.30 uur) en speelt Willem II thuis tegen Sparta (20.45 uur).

Programma - [a,https://www.fcupdate.nl/stand/s1271/nederland-eredivisie-2017-2018/,_blank,Stand]

Bundesliga

Na het verlies van Peter Bosz met Dortmund op vrijdag bij Stuttgart kan de concurrentie vanmiddag profiteren. Om 15.30 uur begint koploper Bayern München aan de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg, op hetzelfde tijdstip trapt RB Leipzig af bij Bayer Leverkusen en ontvangt 1899 Hoffenheim Eintracht Frankfurt.

Programma - [a,https://www.fcupdate.nl/stand/s1292/duitsland-bundesliga-2017-2018/,_blank,Stand]

Premier League

Met acht potjes is het volle bak in de Premier League. De Engelse voetbalmiddag begint om 13.30 uur met de Londense kraker tussen Arsenal en Tottenham Hotspur. Liverpool (Southampton-thuis), koploper Manchester City (Leicester City-uit) en Chelsea (West Bromwich Albion-uit) beginnen alle drie om 16.00 uur. Manchester United en Newcastle United (18.30 uur) sluiten de dag af op Old Trafford.

Programma - [a,https://www.fcupdate.nl/stand/s1276/engeland-premier-league-2017-2018/,_blank,Stand]

Serie A

In Italië staan slechts twee wedstrijden op de agenda, maar dat zijn wel gelijk affiches om van te watertanden. Om 18.00 uur begint het Serie A-weekend met de Derby della Capitale tussen AS Roma en Lazio, om 20.45 uur krijgt koploper Napoli in het Stadio San Paolo het kwakkelende AC Milan op bezoek. Spektakel gegarandeerd.

Programma - [a,https://www.fcupdate.nl/stand/s1305/italie-serie-a-2017-2018/,_blank,Stand]

La Liga

Over spektakel gesproken, dat belooft het ook in Spanje te worden met de Madrileense derby tussen Atlético Madrid en Real Madrid (20.45 uur). Beide clubs uit de hoofdstad hebben inmiddels acht punten achterstand op koploper FC Barcelona en kunnen zich dus geen puntenverlies meer veroorloven. Barça speelt eerder op de dag al uit tegen het stugge CD Leganes (16.15 uur).

Programma - [a,https://www.fcupdate.nl/stand/s1302/spanje-primera-division-2017-2018/,_blank,Stand]

Overige competities

In België mag Anderlecht proberen haar opmars verder vorm te geven bij Moeskroen-Péruwelz (18.00 uur), terwijl Paris Saint-Germain in Frankrijk de kans krijgt om haar voorsprong op AS Monaco te vergroten. De achtervolger uit het prinsdom speelde vrijdag gelijk bij Amiens SC, Paris SG ontvangt FC Nantes (17.00 uur). In Turkije begint om 17.30 uur de kraker tussen nummer twee Istanbul Basaksehir én leider Galatasaray, in de Portugese beker speelt Benfica tegen Vitoria Setubal (19.15 uur). Voor de fijnproever is er nog de heenwedstrijd in de finale van de Aziatische Champions League tussen Al-Hilal en Urawa Red Diamonds (17.15 uur). De return is volgende week.

Voetbal op tv

13.30 uur: Arsenal - Tottenham Hotspur, Ziggo Sport/Ziggo Sport Select - live verslag van de Premier League-wedstrijd.

15.30 uur: Bayern München - FC Augsburg, FOX Sports 2 - live verslag van de Bundesliga-wedstrijd.

16.00 uur: Leicester City - Manchester City, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van de Premier League-wedstrijd.

16.15 uur: CD Leganes - FC Barcelona, Ziggo Sport/Ziggo Sport Select - live verslag van de La Liga-wedstrijd.

18.00 uur: AS Roma - Lazio, Eurosport 2 - live verslag van de Serie A-wedstrijd.

18.30 uur: Feyenoord - VVV-Venlo, FOX Sports 1 - live verslag van de Eredivisie-wedstrijd.

18.30 uur: FC Twente - sc Heerenveen, FOX Sports 3 - live verslag van de Eredivisie-wedstrijd.

18.30 uur: Manchester United - Newcastle United, Ziggo Sport/Ziggo Sport Select - live verslag van de Premier League-wedstrijd

18.30 uur: Sportschau, ARD Das Erste - samenvattingen van de Bundesliga-wedstrijden op zaterdag.

20.45 uur: NAC Breda - Ajax, FOX Sports 1 - live verslag van de Eredivisie-wedstrijd.

20.45 uur: Willem II - Sparta, FOX Sports 3 - live verslag van de Eredivisie-wedstrijd.

20.45 uur: Atlético Madrid - Real Madrid, Ziggo Sport/Ziggo Sport Select - live verslag van de La Liga-wedstrijd.

20.45 uur: Napoli - AC Milan, Eurosport 2 - live verslag van de Serie A-wedstrijd.

22.30 uur: NOS Studio Sport Eredivisie, NPO1 - samenvattingen van de Eredivisie-wedstrijden op zaterdag.

23.20 uur: Match of the Day, BBC One - samenvattingen van de Premier League-wedstrijden op zaterdag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen