De Ligt blijft rustig onder geruchten: "Niets gehoord"

17 november 2017, 17:11

Hij is nog altijd pas 18 jaar, maar in het geruchtencircuit wordt Matthijs de Ligt al gelinkt aan topclubs als FC Barcelona en Borussia Dortmund. De centrale verdediger van Ajax blijft naar eigen zeggen rustig onder de vermeende belangstelling.

"Er worden dingen geschreven. Zolang ikzelf echter niets hoor, waarom zou ik me dan druk maken?", aldus De Ligt bij FOX Sports. "Het streelt iedere speler wel als je in verband wordt gebracht met grote clubs. Maar ik zit nog steeds bij Ajax en ben blij hier. Wat mijn favoriete club in Spanje is? FC Barcelona, denk ik. Ik vind hun voetbal mooi en vroeger was er een connectie met Ajax."

De Ligt toont zich zelfkritisch en weet dat hij nog veel moet verbeteren. "Als je een betere speler wil worden, moet je alles verbeteren. Bij mij is nog niets top", antwoordt hij. "Er is nog genoeg rek in wat ik kan verbeteren." Het gaat wel de goede kant op. "Hoe meer je speelt, hoe vaker je het gevoel krijgt dat je situaties eerder door hebt. Natuurlijk zijn er situaties die ik nog niet heb meegemaakt, maar ik heb wel het idee dat het beter gaat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen