NAC wil stadion terugkopen: "Meer baas in eigen huis"

17 november 2017, 16:43

NAC Breda wil weer eigenaar van het Rat Verlegh Stadion worden. Daarom heeft de eredivisieclub de Stichting Rat Verlegh Stadion opgericht. NAC verkocht het stadion begin 2003 aan de gemeente Breda zodat een faillissement afgewend kon worden, maar het stadsbestuur wil bijna vijftien jaar later af van het onderkomen.

"Doordat een financieringsconstructie op korte termijn haalbaar is gebleken wil NAC via Stichting Rat Verlegh Stadion alsnog een poging doen om meer regie te krijgen over een eventuele verlaging van de huidige huisvestingslasten. NAC ziet deze verlaging namelijk als een belangrijke stap in de verdere verbetering van de financiële continuïteit van de club", meldt NAC op de clubwebsite.

Algemeen directeur Justin Goetzee van NAC vult aan: "De verkoop van het stadion biedt voor NAC een unieke kans en is een trein die bijna nooit voorbij komt. Door via een onafhankelijke stichting met een gedegen financieringsplan mee te dingen naar de koop van het stadion krijgen wij de mogelijkheid om weer een beetje meer baas in eigen huis te worden. Dit is een heel belangrijke doelstelling binnen ons strategisch beleidsplan. De koop van het stadion kan NAC daarbij een besparing van enkele tonnen opleveren ten opzichte van de huidige huisvestingslasten."

"In het verre verleden hebben wij om diverse redenen veel van onze bruidsschatten afgestaan, maar nu zijn wij in de gelegenheid om in ieder geval één daarvan weer terug te halen. In het plan dat wij indienen hebben wij overigens niet alleen oog voor de unieke kans voor NAC, maar voor de gehele stad Breda. Dit door met het plan de gemeente en stad nog meer te laten profiteren van de maatschappelijke positie die NAC inneemt", besluit Goetzee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen