Verbeek: "Negen van tien keer voor Heerenveen, nu even niet"

17 november 2017, 16:21

Het thuisdebuut van Gertjan Verbeek bij FC Twente belooft speciaal te worden. Tegenstander sc Heerenveen komt zaterdag op bezoek in de Grolsch Veste. Bijna een kwart eeuw was de Tovenaar van Jubbega in een functie betrokken bij Heerenveen.

Verbeek even niet voor Heerenveen

"Het is natuurlijk mijn eerste thuiswedstrijd hier", zegt Verbeek op de website van de Tukkers. "Daarnaast heb ik een bijzonder gevoel bij Heerenveen. Ik heb daar bijna 25 jaar rondgelopen, mijn langste tijd als speler. Negen van de tien keer ben ik voor Heerenveen, maar morgenavond niet. Kortom, een speciaal duel."

Verbeek moet het zaterdag doen zonder de geblesseerden Haris Vuckic, Danny Holla en Hidde ter Avest. "Bij Hidde heb ik goede hoop dat hij volgende week aansluit. Dat verwacht ik bij Danny nog niet. Haris zijn we langer kwijt. Hij heeft een vervelende blessure onder zijn voet en we kunnen hem steeds wat meer belasten. Het doel is dat hij op trainingskamp meekan, zodat hij de tweede seizoenshelft weer inzetbaar is."

Positief voor Twente is de terugkeer van Oussama Assaidi. "Hij heeft de laatste trainingen vol mee gedaan en liet weer mooie dingen zien." David Sambissa, een 21-jarige Franse verdediger, zit voor de eerste keer bij de selectie.

"Met Gertjan waarschijnlijk nieuw elan bij Twente"

Heerenveen snakt naar weer eens een overwinning. Al vijf competitiewedstrijden op rij zitten de Friezen zonder zege. "FC Twente is een stugge ploeg die uiteraard net de trainerswissel gehad heeft", zegt trainer Jurgen Streppel op het digitale thuis van Heerenveen. "Gertjan Verbeek is een bekende van heel Heerenveen. Daar zal waarschijnlijk nieuw elan zijn en ze zullen misschien ook wel iets anders gaan spelen. Maar wij zijn voorbereid, het is voor ons zaak om ons eigen ding te doen en goed te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen