Wöber geniet: "In de Eredivisie zie je geen kick-and-rush"

17 november 2017, 10:09

De aanpassing van

€17M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/maximilian-wober">Maximilian Wöber aan Ajax is tamelijk geruisloos verlopen. De negentienjarige verdediger werd afgelopen zomer overgenomen van Rapid Wien en heeft zich snel in de basis van de Amsterdammers geknokt. Toch moest hij zich behoorlijk aanpassen aan het voetbal in Nederland.

De jonge centrumverdediger heeft snel een basisplaats veroverd, maar blijft kritisch op zichzelf. "Ik heb de eerste maanden stappen kunnen maken, maar er valt nog een hoop te verbeteren. Het belangrijkste is dat ik mijn plaats in de stad, de club en op het veld heb gevonden. Dat ik al een paar goede wedstrijden heb gespeeld is prettig", legt hij uit aan De Telegraaf.

De aanpassing aan het spel bij Ajax was desondanks zwaar voor hem. "Voor mij was het een enorme omschakeling. Ik moest in een keer drie stappen vooruitdenken. Alles ging sneller. Pas over een oplossing nadenken als ik de bal had, kon niet meer. Die oplossing móést ik al hebben. Als je heel gefocust moet zijn, heeft dat ook zijn weerslag op je lijf. Door het alsmaar schakelen in mijn hoofd, de stress, was ik sneller moe dan normaal."

Toch past het voetbal in de Eredivisie goed bij hem, zo geeft hij aan. "Het grote verschil tussen Oostenrijk en Nederland is dat iedereen hier verzorgd voetbal probeert te spelen. In de Eredivisie zie je geen kick-and-rush, terwijl de kleine clubs in de Oostenrijkse competitie alleen maar op hun eigen helft staan en de bal naar voren schieten. Ze wensen hun spits succes. Ik vind het mooi om te zien dat elk team hier de kwaliteiten heeft om van achteruit op te bouwen en dapper speelt. Daarom voel ik me privé én voetballend thuis", aldus Wöber, die met Ajax zaterdag tegen NAC Breda speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen