FC Utrecht
1 – 0
Vitesse
SC Heerenveen
3 – 2
AZ

Mooi: Chapecoense handhaaft zich op hoogste niveau

Mooi: Chapecoense handhaaft zich op hoogste niveau

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 november 2017 – Mooi nieuws vanuit Brazilië. Chapecoense heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) verzekerd van lijfsbehoud op het hoogste niveau. Vorig jaar werd de club, op 28 november, slachtoffer van de vreselijke vliegramp.

Vannacht won de club met 2-1 van Vitória, waardoor het nu zeker is van lijfsbehoud. Chapecoense staat momenteel tiende in de competitie die twintig ploegen telt. Er staan in Brazilië nog drie speelronden op het menu, maar voor Chapecoense staat er al niets meer op het spel. Het grote doel van de club in dit seizoen was lijfsbehoud en dat is dus gelukt. Een prachtig resultaat voor de club die alles opnieuw heeft moeten opbouwen. 

De selectie van de Braziliaanse club verongelukte vorig jaar op 28 november op weg naar de finale van de Copa Sudamericana in Colombia. Onder de 71 doden was ook het grootste deel van de Braziliaanse club. Drie spelers overleefden het ongeluk en alleen Alan Ruschel keerde tot dusver terug op het veld.

 

Reacties

gerelateerd