Eredivisie CV vindt in Jaakke nieuwe voorzitter voor RvC

16 november 2017, 19:14

John Jaakke wordt benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Eredivisie CV, de belangenbehartiger van de achttien clubs. De benoeming van Jaakke is voor een periode van 3 jaar, meldt het orgaan in een persbericht. Peter Fossen (directielid PSV) en Robert Eenhoonr (directeur AZ) zaten al in de RvC. Zij droegen Jaakke voor. Hij gaat vanaf vrijdag officieel aan de slag.

"Wij hebben een zorgvuldig proces doorlopen en dat uitgebreid aan de clubs toegelicht. In John hebben wij een ervaren bestuurder en toezichthouder gevonden die de voetbalwereld kent", lichten Fossen en Eenhoorn toe. Jaakke was in het verleden al RvC-voorzitter bij Ajax. Dit jaar bracht Jaakke in opdracht van de KNVB, samen met Niek Jan van Kesteren, een adviesrapport uit over de bestuursstructuur en besluitvormingsprocessen bij de bond en in het betaalde voetbal.

Verder was de 63-jarige Hilversummer onder andere lid van de selectiecommissie voor de nieuwe RvC van de KNVB betaald voetbal. Jaakke is oud-advocaat en thans zelfstandig adviseur op het gebied van governance en conflictbemiddeling. Ook is hij executive coach en vervult hij diverse commissariaten.

Jaakke: "Dank aan de clubs dat ik gekozen ben als onafhankelijk voorzitter van de RvC van de Eredivisie en voor het vertrouwen dat ik van hen gekregen heb. Vanuit mijn rol zal ik mij er, samen met mijn collega's in de RvC, de clubs en de Eredivisie directie, voor inzetten het betaald voetbal en de grootste competitie van het land verder te versterken voor alle clubs en alle fans."

De dagelijkse leidng bij de Eredivisie CV is in handen van de directie, bestaande uit Jacco Swart en Alex Tielbeke.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen