Sneijder looft Van de Beek: "Slimme jongen uit stabiel gezin"

Sneijder looft Van de Beek: "Slimme jongen uit stabiel gezin"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 november 2017 – Wesley Sneijder is onder de indruk van Donny van de Beek. De recordinternational ziet de gelijkenissen tussen de Ajacied en hijzelf op die leeftijd. "Ik zie veel overeenkomtsten met mezelf", vertelt hij.

In gesprek met De Telegraaf gaat Sneijder in op de situatie van Van de Beek. "In die paar minuten dat hij meedeed tegen Roemenië liet Donny zien dat hij ongelooflijk veel talent heeft. Hij was niet nerveus, speelde alles direct en voetbalde mee alsof hij al jaren in Oranje stond. Ik volg hem op de voet bij Ajax en zie veel overeenkomsten met mezelf op die leeftijd."  

Ook in de privésituatie denkt Sneijder dat de Ajax-middenvelder uit het goede hout gesneden is: "Hij is een slimme jongen uit een stabiel gezin en weet precies hoe het spelletje werkt."

Van de Beek loopt overigens wel iets achter op het 'schema Sneijder'. Sneijder debuteerde al op achttienjarige leeftijd bij Oranje, terwijl Maradonny tegen Roemenië twintig jaar was. Ook qua aantal clubwedstrijden voor Ajax was Sneijder iets verder dan Van de Beek momenteel. Op 23-jarige leeftijd verkaste hij naar Real Madrid. Wat wordt de leeftijd dat Van de Beek een transfer maakt?

Reacties

gerelateerd