Ajax wil elke positie in de jeugdopleiding dubbel hebben bezet

16 november 2017, 10:56

Ajax wil elke positie in de jeugdopleiding dubbel bezet hebben. Daarbij is ook de kwaliteit voor de Amsterdammers van belang. "Als er een gat valt, of als een lichting minder talentvol is, nemen we meer risico en investeren we wat geld", vertelt Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding.

Als lichtingen niet sterk genoeg zijn of spelers vertrekken op jonge leeftijd naar het buitenland, moet Ajax zelf ook de markt op om jeugdspelers naar Amsterdam te halen. Dat doen ze overigens ook als ze een toptalent scouten en op diens plek al twee spelers staan. "We schromen niet een speler te kopen voor een positie die al bezet is, als we een jeugdig toptalent ontdekken. Dan wachten we niet met handelen", vertelt hij in een uitgebreid verhaal in De Telegraaf.

Volgens Ouaali is het voor jeugdspelers zeer interessant om hun jeugdopleiding te genieten in Amsterdam. "Bijna alle spelers die als 16-jarigen vertrokken, zijn teruggekomen naar Nederland. Vervolgens spelen ze in het rechterrijtje en gaan ze clubhoppen. Als je Ajax op je cv hebt, is de kans groot dat je sowieso in de Eredivisie komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen