Pellegrino vertrouwt op Van Dijk in pikant duel met Liverpool

Pellegrino vertrouwt op Van Dijk in pikant duel met Liverpool

15 november 2017 – Virgil van Dijk speelt zaterdag een pikant duel. Met Southampton gaat de verdediger op bezoek bij Liverpool, de club die hem in de zomer dolgraag wilde hebben. Van Dijk wilde zelf ook weg, maar The Saints hielden dat tegen. "Ik denk niet dat het moeilijk is voor Van Dijk. Hij is honderd procent gefocust op onze ploeg."Dat zijn de woorden van manager Mauricio Pellegrino, de manager van Southampton. Hij rekent zaterdag op Van Dijk. "Hij wil beter worden. In maart raakte hij geblesseerd en speelde geen wedstrijden", citeert The Telegraph de Argentijnse keuzeheer.

Wat Liverpool en Van Dijk ook probeerden, Southampton hield voet bij stuk. Een officieel transferverzoek van de Oranje-international kon de club ook niet op andere gedachten brengen. "Het is duidelijk dat we de markt niet kunnen controleren. Iedere transferperiode kijken clubs naar spelers om te kopen", weet Pellegrino.

"Wij kijken ook naar spelers die onze ploeg kunnen versterken. Het maakt onderdeel uit van ons werk. Voetbal is big business en dat moeten we ook begrijpen. Clubs vechten met elkaar op de markt voor de beste spelers. Wij hebben veel goede spelers. Het is geen geheim dat spelers daar soms door afgeleid worden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 mei 2019

  2. zaterdag 25 mei 2019

  3. vrijdag 24 mei 2019