"Opstappen bondsvoorzitter Italië zou belangrijkste zijn geweest"

15 november 2017, 20:41

Het is maar de vraag of het ontslag van Gampiero Ventura de problemen rond de Italiaanse ploeg oplost. Dat stelt David Endt, kenner van het voetbal in Italië. Hij geeft aan dat het voetbal daar vanaf de grond opnieuw opgebouwd moet worden.

"Het opstappen van de bondsvoorzitter (Carlo Tavecchio, red.) zou eigenlijk het belangrijkste zijn geweest", zegt Endt tegen FOX Sports. "Maar dat is niet gebeurd. Het geeft aan hoe conservatief het Italiaanse voetbal in elkaar zit. Zij zijn niet bereid om werkelijk van punt nul weer te beginnen."

Ventura moet de tol betalen voor het missen van het WK. "Dat is een vaste reflex van de voetbalwereld. Het is niet gek dat hij het veld heeft moeten ruimen. Of daar het probleem mee is opgelost? Ik geloof daar helemaal niets van. Deze man was niet de grootste naam van alle trainers die men na Antonio Conte had kunnen aantrekken. Dat had ook te maken met de geringe financiële middelen. De goede man heeft zijn best gedaan, maar heeft het niet waar kunnen maken."

De naam van Carlo Ancelotti valt veelvuldig als opvolger van Ventura. Hij werd eerder dit seizoen op straat gezet door Bayern München. "Hij heeft een groot aanzien, maar moet het ook doen met het materiaal. Dat zijn naam genoemd wordt, net als die van Mancini en ook Allegri, is vrij normaal in deze situatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen