Strootman: "We zitten in dezelfde situatie als Italië"

15 november 2017, 19:53

Kevin Strootman kan het land van zijn werkgever AS Roma vertellen hoe het is om een eindtoernooi te missen met de nationale ploeg. Italië is er sinds 1958 voor de eerste keer niet bij op een wereldkampioenschap. "Het is voor mij een vreemde gewaarwording."

Terwijl Nederland oefende tegen Schotland en Roemenië, ging Italië onderuit in de play-offs tegen Zweden. De Scandinaviërs lichtten in de kwalificatiegroep Oranje al een pootje. "We weten dat we zoveel dingen moeten veranderen om weer op ons niveau te komen", zegt Strootman, die in beide oefeninterlands aanvoerder was, op de website van Roma. "We zitten in dezelfde situatie als Italië."

Veel tijd om stil te blijven staan bij de malaise heeft Strootman niet. In de Serie A wacht Il Derby della Capitale, ofwel Lazio - AS Roma. "De derby is niet nieuw voor mij. Het blijft altijd speciaal. Het wordt specialer, omdat wij en Lazio het goed doen. Het belooft een topwedstrijd te worden. Een favoriet is er niet. Zaterdag zullen we zien wie de beste is."

Na elf wedstrijden staat Lazio vierde met 28 punten, Roma staat met een puntje minder een plek lager op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen