O'Neill sportief: "Denemarken heeft zich verdiend geplaatst"

O'Neill sportief: "Denemarken heeft zich verdiend geplaatst"

15 november 2017 – De Ierse bondscoach Martin O'Neill is heel teleurgesteld na het mislopen van een WK-ticket. De Ieren verloren dinsdag voor eigen publiek de return in de play-offs tegen Denemarken met 1-5. De uitgangspositie was nochtans gunstig, na een 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd. Bovendien kwam Ierland in de tweede ontmoeting al vroeg op voorsprong.

"Ik ben heel teleurgesteld. Na een goed begin zijn we dik verslagen", aldus O'Neill. "We hadden er 2-0 van kunnen maken, maar de twee tegengoals die we in een tijdsbestek van vier minuten kregen kwamen aan als zes. Dat heeft de wedstrijd gekanteld." Denemarken boog tussen de 29ste en 32ste minuut de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong.

"We hadden doelpunten nodig om terug in de partij te komen, maar terwijl we druk probeerden te zetten sloeg Denemarken toe. Ze hebben zich verdiend geplaatst, nadat ze ons overtuigend hebben verslagen", toont O'Neill zich een sportief verliezer.

O'Neill wordt verweten te defensief te zijn ingesteld: "Dat is gewoonweg niet waar en ik ben het er niet mee eens dat ons geluk begint op te raken. Mijn elftal had een lovenswaardige instelling, maar Denemarken is technisch beter dan wij en heeft met Eriksen een speler van wereldklasse."

gerelateerd