Oranje bezorgt Advocaat afscheidscadeau met ruime zege

14 november 2017, 21:55

Het Nederlands elftal heeft het interlandjaar 2017 afgesloten met een overwinning in en tegen Roemenië. Oranje speelde in Boekarest zeker niet geweldig, maar liep in de tweede helft van de oefeninterland uit naar een solide 0-3 zege. Memphis Depay, Ryan Babel en invaller Luuk de Jong zorgden voor de doelpunten, allen op aangeven van Steven Berghuis. 

Het povere Roemenië kon er weinig tegenoverstellen en was in de eerste helft één keer dichtbij een doelpunt. Na een van richting veranderde voorzet van Constantin Budescu ontstond er een scrimmage voor het doel van Jasper Cillessen, die de situatie echter meester was.

Meteen na de rust sloeg Oranje echter toe. Berghuis ontdeed zich met een fraaie passeerbeweging van zijn bewaker Cristian Ganea en zijn lichtjes getoucheerde voorzet belandde bij de tweede paal precies op het hoofd van Depay: 0-1. Tien minuten later viel de 0-2. Berghuis passeerde ditmaal buitenom en legde de bal panklaar breed op de vrijstaande Babel.

In het vervolg van de tweede helft probeerde Roemenië nog aan te zetten, maar kwam het simpelweg kwaliteit tekort om de spanning terug te brengen. In de slotfase leverde Berghuis zijn derde assist af door een vrije trap op het hoofd van De Jong te leggen: 0-3. Donny van de Beek mocht zijn Oranje-debuut maken en De Jong miste nog een opgelegde kans op 0-4, maar in de score kwam geen verandering meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen