Eriksen is Bergkamp dankbaar: "Heel veel geleerd van hem"

14 november 2017, 20:25

Dat Christian Eriksen nu zo'n goede voetballer is, heeft hij mede te danken aan Dennis Bergkamp. De motor op het middenveld van Tottenham Hotspur zegt dat hij in zijn Ajax-periode veel geleerd heeft van de voormalig topvoetballer.

Eriksen streek in het seizoen 2008/2009 neer in de jeugdopleiding van Ajax en groeide in 2010 door naar het eerste. "Ik vond dat ik een goede speler was in Denemarken, maar toen ik bij Ajax kwam zag ik dat ik dat nog niet was", zegt hij tegen ESPN. "In mijn eerste jaar bij Ajax werkte ik veel met Bergkamp en Wim Jonk. Ik moest veel passoefeningen doen en werkte aan hoe ik moest bewegen. Van hen heb ik ook geleerd hoe ik op het juiste moment op de juiste plaats kon zijn."

Eriksen is met name te spreken over Bergkamp. "Je kon Dennis' charisma en zelfvertrouwen aan de bal goed zien", weet de Deen. "Hij wist altijd hoe de eerste aanname moest zijn en hoe hij de bal perfect klaar kon leggen. Ik heb veel geleerd van het kijken naar en het werken met hem. Aan zijn hulp had ik veel toen ik doorbraak in het eerste."

Eriksen verkaste in 2013 naar Tottenham Hotspur, waar hij inmiddels een absolute smaakmaker is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen