"Gaan verhalen dat bondscoach Australië opstapt"

14 november 2017, 15:55

Australië beschikt over een 'middelmatige' ploeg, stelt Han Berger. De 67-jarige Utrecht is technisch directeur bij Sydney FC en was in diezelfde functie van 2009 tot medio 2014 werkzaam bij de Australische bond. De Socceroos, waarbij het onzeker is of bondscoach Ange Postecoglou blijft, moeten zich woensdagochtend (Nederlandse tijd) via Honduras zien te plaatsen voor het WK.

"Vrijwel niemand speelt op een hoog niveau, op Aaron Mooy van Huddersfield Town na. Ze zitten een beetje in een overgangsperiode. De grote namen zijn, op Tim Cahill na, gestopt", zegt Berger tegen de NOS. "Het zegt wel genoeg dat hij als 37-jarige nog een belangrijke rol speelt in het huidige elftal. Hij miste door een blessure de heenwedstrijd tegen Honduras en de vraag is nu of hij op tijd fit is voor de return. Dat beheerst het nieuws en geeft gelijk aan waar het probleem ligt."

Bovendien is het onrustig bij de nationale ploeg. Er heerst onzekerheid over de toekomst van bondscoach. "Er gaan zelfs verhalen dat bondscoach Ange Postecoglou ongeacht de uitkomst opstapt. Hij hult zich in nevelen als hem daar naar wordt gevraagd. Ik denk dat hij zich ergert aan een aantal zaken rond de ploeg. Hij wil veranderingen doorvoeren, maar heeft zijn kop te vaak gestoten."

Australië speelde de wedstrijd in de play-offs van de WK-kwalificatie in en tegen Honduras gelijk (0-0), in Sydney wordt woensdag de return gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen