Denen gokken niet op penalty's: "Meteen aanvallen"

14 november 2017, 12:03

De Deense bondscoach Age Hareide heeft zijn selectie niet op strafschoppen laten trainen voor het cruciale duel met Ierland in de WK-kwalificatie play-offs. Hij verwacht niet dat de wedstrijd eindigt in een penaltyserie. Hareide stelt dat Denemarken maar één tactiek heeft in Dublin: aanvallen.

Hareide denkt niet dat de Ieren in eigen huis anders voor de dag zullen komen dan in Kopenhagen. "Als ik naar de statistieken kijk dan scoren de Ieren uit vaker dan thuis. Maar ik denk dat ze hetzelfde zullen spelen. Ik verwacht niet dat ze beter zullen zijn dan in Kopenhagen. Ze zullen wachten op fouten aan onze kant en dat is prima", zegt de bondscoach tijdens de persconferentie.

In de eerste ontmoeting kwamen beide teams niet tot scoren en daar wil Hareide verbetering in brengen. "Ik heb niet het geduld om zo te spelen als de Ieren. We zullen vanaf het begin gaan aanvallen en proberen zo snel mogelijk te scoren. Vanaf daar zien we dan verder. In Kopenhagen hebben we genoeg kansen gehad en ik weet zeker dat we die ook nu zullen krijgen. Als wij scoren moet het wel heel raar lopen willen we het WK niet halen. Ik zie de Ieren niet zomaar twee keer scoren", klinkt het vol vertrouwen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen