Ventura na Italiaans drama: "Oneindig veel kwesties evalueren"

14 november 2017, 09:15

Op het moment is Giampiero Ventura nog bondscoach van Italië. Snel na het mislopen van het WK meldden Italiaanse media dat hij zijn ontslag had ingediend. Eerst wacht Ventura een gesprek met de baas van de nationale bond. Voor Italië viel maandag in Milaan het doek na een doelpuntloos gelijkspel tegen Zweden. Afgelopen vrijdag hadden de Scandinaviërs in Solna met 1-0 gewonnen.

"Ik heb mijn ontslag niet ingediend, omdat ik nog niet gesproken heb met de voorzitter", zei Ventura op de persconferentie. "Ik moet oneindig veel kwesties evalueren. Er komt een ontmoeting met de bond en dan zullen we dat bespreken."

Het mislopen van het WK is voor Italië een enorm sportief drama. De Azzurri ontbraken in 1958 voor de laatste keer op een wereldkampioenschap. "Ik bied mijn excuses aan voor het resultaat, maar niet voor het harde werken van de spelers. Ik besef ook dat alleen het resultaat telt."

Ventura vervolgt: "Dit komt heel hard aan. Ik ben teleurgesteld, omdat ik me opnieuw realiseer wat dat nationale ploeg betekent voor de mensen. Ik ben trots om deel uit te maken van deze groep. Ik ben trots op dat ik heb samengewerkt met kampioenen en spelers die dat zullen worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen