Martinez: "Ik heb het niet ervaren als persoonlijke aanval"

13 november 2017, 16:33

Roberto Martinez blijft rustig onder de kritiek die spelmaker Kevin De Bruyne heeft geuit over de tactiek van de Belgische ploeg. De middenvelder stelde in de media de tactische plannen van de bondscoach ter discussie, maar de keuzeheer ziet die teksten niet als een persoonlijke aanval. Hij haalt hij zijn schouders op over de kritiek.

België speelde vorige week met 3-3 gelijk tegen Mexico, waarna De Bruyne kritiek uitte in de media. "We spelen nog altijd te veel op basis van talent. Zolang er tactisch geen goed systeem staat, zullen we moeilijkheden hebben tegen ploegen als Mexico", zei De Bruyne. "Iedereen kwam in een spelsysteem dat hem eigenlijk niet ligt. Het is jammer dat we nog altijd geen oplossingen gevonden hebben."

Daags voor de oefeninterland tegen Japan heeft Martinez gereageerd op de teksten van zijn spelmaker. "Ik heb dat niet ervaren als een persoonlijke aanval. Hij was gefrustreerd door die eerste 45 minuten. De Bruyne is een winnaar en ik wil niet dat hij die eigenschap verliest", zegt hij tegen Sporza. "Ik ben er zeker van dat hij het niet kwaad of respectloos bedoeld heeft. Hij geeft om de nationale ploeg en wil dat we het goed doen op het WK. Ik zal er zeker met hem over spreken. De andere spelers hebben ook een mening, maar die ene mening is nu publiek gemaakt. Alle spelers mogen spreken. Het is nuttig om over onze tactiek en het systeem te praten."

Het is dus ook niet zo dat De Bruyne ineens buiten de plannen van de bondscoach is gevallen. "Maar ik zal niets veranderen tegen Japan op basis van de uitspraken van de voorbije 24 uur. Ik wou sowieso iets anders proberen tegen Japan. Daar zijn we al sinds augustus mee bezig."

Lees ook: Van Puyvelde reageert op kritische De Bruyne: "Geen zorgen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen