Interview: Rekik floreert in Berlijn na leerzame periode in Marseille

16 november 2017, 09:47

Ineens stond zijn naam weer bij het Nederlands elftal. Karim Rekik, de 22-jarige verdediger is na teleurstellende twee seizoenen bij Olympique Marseille op z'n plek bij Hertha BSC. "En eigenlijk is mijn periode bij Marseille heel leerzaam voor mij geweest."

Drie wedstrijden op rij stond Rekik in de basis van Oranje. De duels met Wit-Rusland, Zweden en Schotland speelde hij van begin tot eind mee. Als de ziekte niet was opgespeeld, had de geboren Hagenaar dinsdag ook tegen Roemenië aan de aftrap gestaan. Het onderstreept de ontwikkeling van Rekik in Berlijn.

"Ik wil niet echt iets de schuld of een oorzaak geven", zegt Rekik in gesprek met FCUpdate.nl. "Het eerste seizoen ging goed, maar op een gegeven moment waren er veel trainerswisselingen. In twee jaar tijd heb ik ongeveer vijf trainers gehad. Bij de laatste trainer kwam ik gewoon niet aan spelen toe."

Tijd om te vertrekken

De knop zette Rekik in Frankrijk al om. "Natuurlijk baalde ik van de eerste, tweede, derde en vierde keer dat ik naast de boot viel. Maar als het er voor jezelf niet inzit, moet je blijven knokken. Ik doe het voor mezelf. Iedere keer heb ik getraind, getraind en getraind om fit te blijven."

Hertha de perfecte optie

Het leven in de Duitse metropool heeft bovendien een positieve werking op het spel van Rekik. "Om in Berlijn te leven is mooi. Dat is ook belangrijk. Als ik me goed voel buiten het veld, voelt het ook goed in het veld." Wat heet, Rekik miste nog geen minuut in de Bundesliga en was in de laatste twee competitiewedstrijden trefzeker. "Het gaat lekker. Ik voelde me gelijk thuis. In mijn eerste gesprek sprak de trainer meteen vertrouwen in mij uit. Dat is leuk, maar het gaat erom wat je op het veld laat zien. Ook al heeft iemand vertrouwen, als je een slechte wedstrijd speelt, kom je niet aan de bak. Het is fijn dat ik meteen speelde en aan de verwachtingen voldeed."

Zesde club voor Rekik

In dat verleden is de landstitel met PSV van 2015 een van de hoogtepunten uit zijn loopbaan. De huidige koploper van de Eredivisie volgt hij overigens nog steeds op de voet. "Elke wedstrijd kijk ik. Als dat niet kan, check ik zo snel mogelijk de uitslag. Ik ben blij dat PSV het zo goed doet en hoop dat ze kampioen worden."

Door: Steven Koelma

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen