Boukhari ziet 'Europese spelers' als succesfactor van Marokko

Boukhari ziet 'Europese spelers' als succesfactor van Marokko

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 november 2017 – Het Marokkaanse succes is volgens Nourdin Boukhari mede te danken aan het feit dat er meer spelers in Europa spelen dan vroeger. Het voordeel is dat ze daardoor meer tactische ervaring hebben opgedaan en ook meer een eenheid vormen. "Je ziet dat het de inbreng van de Marokkaanse spelers uit Europa dit team wat extra's geeft."

Waar er eerder vaak spelers uit de Afrikaanse competities werden opgeroepen, doet bondscoach Hervé Renard vaker een beroep op voetballers uit Spanje, Frankrijk of Nederland. "Die spelers en ook de trainer zijn door hun ervaringen in Europa tactisch sterk en dat is in Afrika in het algemeen wat minder", aldus de oud-Ajacied tegenover De Telegraaf.

Het voordeel is bovendien dat het team ook meer één hechte groep is, dan dat het eerder was. "Ik heb de indruk dat het Marokkaanse team van nu veel meer een eenheid is. Die eenheid stralen ze wel uit." Eerder was er volgens de middenvelder veel meer groepjesvorming bij de nationale ploeg van Marokko.

Reacties

gerelateerd