Spoorboekje: Ventura onder vuur, Oranje tegen Roemenië

14 november 2017, 07:00   Bijgewerkt: 13 november 2017, 23:46

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 14 november. 

Nieuws

- Ventura ontslagen als bondscoach?

Italië heeft zich niet geplaatst voor het WK 2018 en daarmee lijkt de positie van Giampiero Ventura onhoudbaar geworden. De kritiek op de bondscoach nam de laatste dagen al flink toe, maar na de uitschakeling tegen Zweden is het een kwestie van tijd voor de coach de zak krijgt van de Italiaanse voetbalbond. Zal het vandaag al gebeuren?

- Duidelijkheid over Advocaat

De kans is groot dat Dick Advocaat na de oefeninterland tegen Roemenië duidelijkheid zal scheppen over zijn toekomst. Waarschijnlijk zwaait de zeventigjarige Hagenaar af bij Oranje, maar de coach moet nog wel zelf met de boodschap naar buiten treden. 

Special

Wedstrijden

- Ierland - Denemarken (20:00)

Welke ploeg gaat als allerlaatste Europese land naar het WK in Rusland: Ierland of Denemarken? Gaan we komende zomer genieten van Christian Eriksen of zorgt de vechtmachine van Martin O'Neill wederom voor een grote verrassing? 

- Roemenië - Nederland (20:45)

Spannend is het niet, maar het oefenduel van Oranje in Roemenië staat wel degelijk op de rol. Gaat Wesley Sneijder zijn interlandrecord verbeteren en grijpt Dick Advocaat de koppositie als het gaat om de bondscoach met de meest gewonnen interlands? Het zijn de randzaken die de overhand hebben in Boekarest. 

- Duitsland - Frankrijk (20:45)

Een herhaling van de halve finale van het EK 2016 in Frankrijk en de kwartfinale van het WK 2014 in Brazilië staat in Keulen op het programma. Een oefenwedstrijd tussen twee grootmachten die beide op het WK 2018 ook actief zijn. In de laatste vijf ontmoetingen scoorde Die Mannschaft slechts één goal (Mats Hummels). 

Voetbal op tv

20.00 uur: Roemenië - Nederland, SBS6 - voorbeschouwing en liveverslag van het oefenduel in Boekarest

20.35 uur: Duitsland - Frankrijk, Das Erste - verslag van de oefeninterland tussen Duitsland en Frankrijk

20.35 uur: Ierland - Denemarken, Ziggo Sport - liveverslag van het WK-kwalificatieduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen