Hyballa tipt Nederland: "Iemand nemen die de boel verandert"

13 november 2017, 10:47

Peter Hyballa denkt dat buitenlandse invloeden goed zijn voor het Nederlandse voetbal. De komende maanden buigt de KNVB zich over het aanstellen van een nieuwe technisch directeur en bondscoach. Hyballa, vorig seizoen trainer van NEC, zat zondag bij Studio Voetbal en maakte indruk met zijn betoog over de toekomst van het Nederlandse voetbal.

"Als je wilt vasthouden aan 4-3-3, moet je geen buitenlandse trainer halen", zei de Duitser bij de voetbaltalkshow van de NOS. "In 2004 begonnen wij (Duitsland, red.) met Jürgen Klinsmann ook alles te veranderen. Hij was ook Duits, maar met Amerikaanse ideeën."

Duitsland zat ten tijde van de aanstelling van Klinsmann ook met de handen in het haar. Hyballa: "Klinsmann werd afgemaakt door de media, maar hij heeft wel wat veranderd. Duitsland is in 2014 wereldkampioen geworden door wat Klinsmann in 2004 is begonnen te veranderen."

Volgens Hyballa moet Nederland naar de inhoud kijken. "Vaak haalt een nieuwe bondscoach of directeur zijn beste vriend erbij, maar het gaat om de inhoud. Wat wil je met de jeugdteams? Misschien haalt Nederland weer het EK niet, maar het gaat er nu om wat er met de jeugdteams gebeurt. Jullie hebben zo veel goede talenten, echt! Maar de intensiteit moet omhoog. Een buitenlander of niet, als je maar iemand neemt die de boel verandert."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen