[Partner content] Hoe gaat de top-drie verder presteren?

13 november 2017, 09:56   Bijgewerkt: 16 november 2017, 09:49

Na elf speelronden is het tijd om terug te blikken op de afgelopen periode en aan de hand hiervan ook een inschatting te maken voor de rest van het seizoen. Vanaf de start van het seizoen 2017-2018 zijn er veel gekke dingen gebeurd. Wij nemen de titelkansen van de Nederlandse grootmachten (Ajax, Feyenoord en PSV) onder de loep.

Ajax alles behalve overtuigend

Laten we beginnen met recordkampioen Ajax. In de zomer heeft het een nieuwe trainer binnengehengeld. De druk op Marcel Keizer was (en is) enorm. De staat van dienst van de hoofdtrainer is niet om over naar huis te schrijven en dit zorgt voor veel kritiek. Hadden Marc Overmars en consorten geen ervaren trainer aan het roer moeten zetten? 

Hoek waar de klappen vallen

De ploeg die het dit seizoen misschien wel het moeilijkst heeft is Feyenoord. Op zowel Europees als nationaal gebied presteert de ploeg van Giovanni van Bronckhorst onder de maat en het gat met PSV is al aanzienlijk opgelopen. Er werd gelijkgespeeld tegen respectievelijk Roda JC en PEC Zwolle . Feyenoord verloor zelfs van promovendus NAC Breda. Het zit de Rotterdammers nog niet mee, maar hopelijk weten zij het tij te keren en mee te draaien in de strijd om de bovenste regionen.

PSV toch wel verrassend

Het is verrassend te noemen, maar PSV gaat op dit moment fier aan kop. Met Hirving Lozano hebben zij een ware parel aangetrokken en hij rijgt de doelpunten aan één. Daarnaast doet Jürgen Locadia het naar behoren. De ploeg van Phillip Cocu heeft niet voor niets al 33 doelpunten weten te scoren. Het is nu zaak voor de directie om in de winterstop geen dragende krachten te verliezen en dan is het zeker dat PSV tot het einde van het seizoen mee kan doen om de landstitel.

Conclusie

Er kan geconcludeerd worden dat de weg voor Feyenoord nog heel lang is en het hoogst onwaarschijnlijk is dat zij nog zullen strijden om de schaal. PSV heeft een aantal punten (acht) voorsprong op Ajax opgebouwd, maar wanneer Ajax de thuiswedstrijd tegen PSV voor de winterstop winnend wint, ligt de titelstrijd weer open. Wedden op voetbal, zoals de Eredivisie, is in veel gevallen lastig gebleken aangezien het geregeld voorkomt dat de grote clubs tegen een laagvlieger dure punten verspelen. Weet jij waar dit seizoen gaat eindigen?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen