Van Hanegem haalt uit naar KNVB-voorzitter Van Praag

13 november 2017, 09:07

Willen van Hanegem haalt flink uit naar bondsvoorzitter Michael van Praag. De Kromme bestempelt de bestuurder van de KNVB als 'een ongelofelijke kwibus'. Dat doet hij naar aanleiding van een verhaal dat Johan Neeskens met hem beleefde.

"Ik had al weinig met Michael van Praag en dat is voor Johan Neeskens dus hetzelfde, las ik zaterdag in deze krant", valt te lezen in Van Hanegems' wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Een van de allerbeste spelers ooit van Ajax moest als een kleine jongen bedelen om het spelershome in te mogen, toen hij assistent-bondscoach was. Hoe verzin je het? Van Praag stelde zich formeel op, want Johan had niet de juiste toegangskaart en Van Praag zei later 'dat hij zou kijken of hij iets voor hem kon betekenen'. Wat een ongelooflijke kwibus is die man dus. Ik sprak laatst Jan de Jong, de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Hij stelde dat spelers, die in het verleden veel hebben betekend voor Feyenoord, gewoon binnen moeten kunnen lopen. Lijkt mij prima."

Van Hanegem vervolgt: "Hoe Van Praag zich opstelde tegenover Neeskens, dat is pijnlijk. Al die hotemetoten met stapels vol toegangskaarten in hun kontzak in de vip-zones en de oud-spelers moeten op hun knieën liggen voor een kopje koffie? Nees deed in zijn loopbaan al heel veel goed. Destijds bij Van Praag rechtsomkeert maken en wegwezen, dat was één van zijn allerbeste beslissingen ooit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen