Broers Amrabat hopen tijdens WK op support van Nederland

Broers Amrabat hopen tijdens WK op support van Nederland

13 november 2017 – Sofyan en Nordin Amrabat hopen dat Nederland de nationale ploeg van Marokko steunt tijdens het WK 2018 in Rusland. De voetbalbroers denken dat ze er beiden bij zijn tijdens het eindtoernooi. "Het is mooi dat we het Marokkaanse volk zo blij hebben gemaakt", vertelde Nordin Amrabat.Na de plaatsing voor het WK, brak er één grote gekte los in Marokko, zo ontdekten ook de geboeders Amrabat. "We zijn opgewacht door duizenden fans met muziek en trommels. Het was drie uur 's nachts, maar het was een groot feest", aldus de oudste (30) tegenover De Telegraaf. Hij wordt aangevuld door zijn broertje Sofyan (21). "Voetbal is emotie. Als je de emotie van de mensen ziet, dan geeft dat kippenvel."

Dus mag het duo zich opmaken voor het eerste WK van Marokko in twintig jaar. Nordin Amrabat: "Het WK is nog ver, maar de vooruitzichten zijn goed. Normaliter worden we allebei opgeroepen. Het ziet er mooi uit."

In de zomer van 2018 rekent Sofyan Amrabat sowieso op de steun vanuit Marokko. "Alle Marokkanen in de wereld leefden tegen Ivoorkust al mee", wist de Feyenoorder, die hoopt dat de Nederlanders dat voorbeeld volgen. Zeker omdat Oranje ontbreekt in Rusland: "Natuurlijk hoop ik erop dat Nederlanders ons gaan supporten. Wij zijn ook Nederlanders, wij zijn in Nederland geboren. Het zou heel mooi zijn als ze ons steunen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019