Wotte ziet Marokko-feest van dichtbij: "Juichen en springen"

Wotte ziet Marokko-feest van dichtbij: "Juichen en springen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 november 2017 – De 0-2-overwinning op Ivoorkust en de bijbehorende WK-kwalificatie heeft een enorme ontlading losgemaakt in Marokko. In het Afrikaanse land werd de afgelopen twee dagen een groot feest gevierd. "Veel mensen zullen hier met hoofdpijn wakker zijn geworden vanochtend", aldus Mark Wotte.

De voormalig coach van FC Utrecht en Willem II is momenteel als bondscoach van Jong Marokko woonachtig in het Afrikaanse land. Met zijn ploeg keek hij de cruciale wedstrijd tegen Ivoorkust. "Dat was juichen, springen, schreeuwen, een enorme ontlading. Je voelde dat ze er hier enorm aan toe waren. En dat werd een volksfeest. Iedereen ging de straat op met vlaggen", vertelde de Nederlander aan de NOS.

Of de plaatsing voor het eindtoernooi in Rusland een impuls gaat geven aan het gehele Marokkaanse voetbal, durfde Wotte niet te zeggen. "Het is in eerste instantie vooral prachtig dat het land zich eindelijk weer eens heeft geplaatst."

In tegenstelling tot Nederland gaat Marokko dus wel naar Rusland komend jaar. Kunnen ze ook hoge ogen gooien tijdens het WK? De beste prestatie tot dusver werd in Mexico in 1970 behaald, toen ze zich plaatsten voor de achtste finales. Wotte: "Als Marokko in Rusland de tweede ronde haalt, dan zal iedereen hier tevreden zijn. Maar het hangt van de loting af of dat erin zit."

Reacties

gerelateerd