Ook gefluit bij Zwitserland: "Neem voorbeeld aan Noord-Ieren"

12 november 2017, 23:55

Zwitserland verzekerde zich zondag van het WK, maar in de play-offwedstrijd tegen Noord-Ierland werd ploeg van Vladimir Petkovic ook uitgefloten door het eigen publiek. De Bosnische bondscoach hoopt dat het Zwitserse publiek een voorbeeld neemt aan die van Noord-Ierland.

Het Alpenland won donderdag in Belfast met 0-1, maar wankelde in eigen huis. De thuisploeg verzuimde te profiteren van de ruimte die Noord-Ierland in de slotfase weggaf. Haris Seferovic kreeg een fluitconcert te horen toen de spits naar de kant werd gehaald. Even daarvoor had hij een goede kans om zeep geholpen.

Petkovic is het oneens met het gefluit. "Het is misschien goed om een voorbeeld te nemen aan de Noord-Ierse fans, die nog steeds achter hun spelers taan", citeert Le Matin de bondscoach. "Het publiek speelt vaak een positieve rol. Net als mijn team vandaag, miste ik soms de saamhorigheid. Maar de kwalificatie is fantastisch. Dat een land als Zwitserland voor de vierde keer op rij naar een WK gaat is in mijn ogen een ongekende prestatie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen