Kroatië ontloopt heet Grieks avondje en gaat naar WK

12 november 2017, 22:36

Kroatië heeft zich eenvoudig geplaatst voor het WK. Het Balkanland speelde zondagavond onder leiding van Björn Kuipers in en tegen Griekenland gelijk (0-0). Kroatië had donderdag in Zagreb de eerste wedstrijd ruim gewonnen (4-1).

De Kroaten hoefden zich geen moment zorgen te maken over een heet Grieks avondje. Het heilige vuur ontbrak bij de Zuid-Europeanen. Kroatië liet het balbezit aan Griekenland, maar de gastheer deed daar erg weinig mee. Enig opportunisme ontbrak volledig. Hoogtepunt was een schot op de paal, nota bene van Kroaat Ivan Perisic (foto).

Het duel in Piraeus bloedde in de tweede helft verder dood. Kroatië vond het allemaal wel prima en keek toe hoe Griekenland de bal vooral rondspeelde. Kostas Mitroglou bracht het publiek enigszins in vervoering met een afstandsschot over de grond, die naast het doel rolde. Even dacht Griekenland in het laatste kwartier op voorsprong te komen, maar Kuipers keurde het doelpunt terecht wegens buitenspel af.

Kroatië gaat op vrijdag 1 december in de koker voor de loting van de groepsfase van het WK. Griekenland kan zich vast gaan richten op het EK 2020 en proberen zich daarvoor te kwalificeren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen