Noord-Ierland staat met lege handen: Zwitserland naar WK

Noord-Ierland staat met lege handen: Zwitserland naar WK

12 november 2017 – Zwitserland heeft zich ten koste van Noord-Ierland met de hakken over de sloot geplaatst voor het WK. In Basel werd zondag niet gescoord en dat was na de 0-1 overwinning in Belfast voldoende voor het Alpenland, dat in de tweede helft wankelde en ternauwernood overeind bleef. Noord-Ierland kwam in het St. Jakob-Park een stuk beter voor de dag dan in de eerste wedstrijd. In de openingsfase werd het doel van Yann Sommer twee keer met gevaar onder vuur genomen. De beste kansen waren wel voor de Zwitsers. Gareth McAuley werkte de bal bijna in eigen doel en Steven Zuber ging recht af op keeper Michael McGovern, die de slappe inzet redde.

Zwitserland had het in de tweede helft een stuk moeilijker. De angst nam toe in de ploeg van Vladimir Petkovic. Die werd ingeleid door een vrije kopkans van de Noord-Ier Conor Washington. Zijn kopbal ging rakelings naast. In het laatste kwart van de wedstrijd kwam Noord-Ierland met een logisch slotoffensief. Het was dreigend, maar grote kansen waren er amper. Daar tegenover sprong Zwitserland heel slordig om met een aantal grote kansen om de wedstrijd te beslissen.

In blessuretijd had Noord-Ierland de ultieme kans om een verlenging uit het vuur te slepen, maar de kopbal van Jonny Evans werd door Ricardo Rodrigues werd van de lijn gehaald. Het bleek het laatste wapenfeit te zijn. Zwitserland speelt komende zomer het WK in Rusland, Noord-Ierland blijft thuis.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020