Buffon denkt alleen aan Italië: "Mijn carrière is niet relevant"

12 november 2017, 14:48

Italië moet maandag in eigen land een 1-0 nederlaag tegen Zweden goed zien te maken om zich alsnog te plaatsen voor het WK in Rusland. Voor Gianluigi Buffon is het alles of niets. Haalt Italië het eindtoernooi dan sluit de doelman zijn loopbaan af in Rusland. Wanneer Italië verliest is zijn interlandcarrière voorbij.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel zegt Buffon alleen maar aan de toekomst van Italië te denken. "Het is zeker een moment waar veel druk op staat. Zeker gezien wat er op het spel staat en hoeveel druk er op onze schouders rust. Mijn loopbaan is in dit geval niet relevant. Het gaat om het team, de supporters en het hele Italiaanse voetbal", zegt de doelman.

Buffon maakte eerder bekend na het WK in 2018 te stoppen als profvoetballer. "Ik heb vaker in mijn loopbaan zo'n moment meegemaakt dat het twee kanten op kan gaan. Soms valt alles goed en soms niet, maar zo gaat het voor iedereen. Ik ben sinds afgelopen vrijdag meer gespannen en weet zeker dat ik de juist focus heb voor de wedstrijd", stelt de aanvoerder, die een defensief Zweden verwacht. "Maar ze spelen al jaren op dezelfde manier. Het hangt er allemaal vanaf hoe wij het veld opstappen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen