Denemarken en Ierland bewaren goals voor de return

11 november 2017, 22:38

De beslissing in het tweeluik tussen Denemarken en Ierland is in het eerste duel nog niet gevallen. Zaterdagavond hielden beide landen elkaar in Kopenhagen in een greep, wat leidde tot een 0-0 eindstand.

Bij Denemarken begon Nicolai Jørgensen in de basis, ondanks de polsbreuk die hij vorige week opliep tegen ADO Den Haag. De aanvaller was uiteraard niet de man waar het om draaide bij de Denen, want de rol van vedette is weggelegd voor Christian Eriksen. De spelmaker van Tottenham Hotspur werd echter uitstekend aan banden gelegd door de Ierse ploeg.

Het team van Martin O'Neill was niet voor de schoonheidsprijs naar Kopenhagen afgereisd, zo werd al snel duidelijk. De Ieren waren uit op tegenhouden van Deense aanvallen en hoopten er in de counter uit te komen. Dat gebeurde echter maar een paar keer. De thuisploeg was iets gevaarlijker, maar had moeite om het vele balbezit om te zetten in kansen. In de eerste helft kreeg Pione Sisto wel een grote mogelijkheid, maar de poging van de rappe aanvaller ging voorlangs. Sisto kreeg de kans nadat een schot van Eriksen werd geblokt. Het was een van de weinige gevaarlijke momenten van de frêle spelmaker.

Denemarken wist in de voorgaande twee officiële interlands tegen Ierland al niet te scoren en slaagde daar ook zaterdag niet in. Ook Nicklas Bendtner, die in de 72ste minuut in het veld kwam, kon de ban niet breken. Daardoor verlieten de 42.000 toeschouwers in Kopenhagen het stadion teleurgesteld en ligt het nog open voor de return.

Het gevecht om een WK-ticket gaat dinsdag verder voor beide landen, die elkaar dan treffen in Dublin. Het duel begint om 20.45 uur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen