Ventura vindt verlies onterecht en baalt van arbitrage

10 november 2017, 23:34

Volgens Italië-bondscoach Giampiero Ventura had zijn ploeg recht op meer in de eerste ontmoeting met Zweden in de play-offs om een WK-ticket. De viervoudig wereldkampioen verloor vrijdag in de Friends Arena in Solna met 1-0 van de Zweden, waardoor het komende maandag in de return in Milaan in elk geval moet scoren om kans te houden op deelname aan de mondiale titelstrijd in Rusland.

"Kijkend naar wat er op het veld is gebeurd, is dit een onverdiende nederlaag. Gianluigi Buffon heeft niet één redding hoeven verrichten, terwijl wij kansen hadden en de paal hebben geraakt", aldus Ventura tegen Rai Sport. De oefenmeester was niet tevreden over de Turkse arbitrage, die volgens hem te mild was voor het hard spelende Zweden. "Hopelijk mogen wij in Milaan wat zij (Zweden, red.) vandaag mochten. In zo'n belangrijke wedstrijd, waarin zoveel op het spel staat, kan zo'n benadering niet."

"We hadden minstens een gelijkspel kunnen hebben, kijkend naar het optreden van beide teams", vervolgt Ventura. "Ik herhaal: op dit niveau had de scheidsrechter scherper moeten zijn. Nu hebben we een goed resultaat nodig. We wisten dat het over 180 minuten ging. Volgens mij is dit over de eerste negentig minuten niet de juiste uitslag, maar we kunnen het nog omdraaien. San Siro kan ons helpen, maar wij moeten San Siro ook bij de hand nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen