Senegal na zege bij Zuid-Afrika zeker van WK-deelname

10 november 2017, 20:32

Senegal heeft zich als derde Afrikaanse land verzekerd van deelname aan het WK 2018 in Rusland. De kwartfinalist van het WK 2002 plaatste zich vrijdag voor de mondiale titelstrijd door met 0-2 te winnen bij Zuid-Afrika.

Diafra Sakho en Thamsanqa Innocent Mkhize (eigen doelpunt) zorgden ervoor dat de 0-2 eindstand in het Zuid-Afrikaanse Polokwane bij rust al was bereikt. Laatstgenoemde werkte de bal op ongelukkige wijze in eigen doel. Nadat de Zuid-Afrikaanse keeper Khune een redding had gemaakt, kwam de bal tegen het hoofd van Mkhize en rolde het leder vervolgens in het doel.

Zuid-Afrika - Senegal werd op 12 november 2016 al afgewerkt, maar het resultaat werd geschrapt. De FIFA besloot begin september van dit jaar dat het duel moest worden overgespeeld, omdat de eerste confrontatie in handen was van de corrupte scheidsrechter Joseph Odartei Lamptey. Dat was zuur voor Zuid-Afrika, aangezien dat land de eerste uitvoering met 2-1 had gewonnen.

Met nog één speelronde te gaan voert Senegal haar kwalificatiepoule aan met elf punten uit vijf duels. Het heeft vijf punten voorsprong op nummers twee Burkina Faso en Kaapverdië, Zuid-Afrika staat laatste met vier punten. Senegal speelde één keer eerder op een WK. Dat was in 2002, toen het de kwartfinales haalde.

Egypte en Nigeria veroverden eerder al een WK-ticket in de Afrikaanse kwalificatieronde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen