UEFA schorst Evra voor maanden, Marseille ontslaat hem

10 november 2017, 18:35   Bijgewerkt: 10 november 2017, 18:41

Olympique Marseille heeft het contract met Patrice Evra verscheurd. De Franse verdediger raakte vorige week in opspraak omdat hij in de Europa League-wedstrijd tegen Vitoria Guimaraes een fan van zijn eigen club, die hem beledigd zou hebben, een schop had gegeven. Daarvoor legde de UEFA Evra vrijdag een schorsing tot juli 2018 op, wat voor Marseille aanleiding was om hem te ontslaan.

"Vandaag is er verdriet", aldus Marseille-voorzitter Jacques-Henri Eyraud in een persbericht. "Allereerst voor Patrice Evra zelf. Uiteraard snapt hij alle consequenties van zijn actie en hij is niet langer in staat om zijn passie uit te oefenen namens Olympique Marseille. Er is ook verdriet voor de Marseille-fans. Zij worden gestigmatiseerd vanwege het verwerpelijke gedrag van een klein groepje."

Frank McCourt, de eigenaar van Marseille, had het gedrag van Evra eerder al 'onacceptabel en ontoelaatbaar' genoemd. Ook de supporters van de voormalig landskampioen namen afstand van de verdediger: "Je dacht dat je boven de club en haar fans stond. We willen je niet meer in onze kleuren zien", zo was te lezen op een aan Evra gericht spandoek dat de fans afgelopen weekend ontrolden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen