Tapia heeft vertrouwen voor play-offs tegen Nieuw-Zeeland

10 november 2017, 16:26

Peru-verdediger Renato Tapia ziet het tweeluik met Nieuw-Zeeland in de play-offs om een WK-ticket met vertrouwen tegemoet. Beide landen treffen elkaar vannacht (Nederlandse tijd) in Wellington, de return is komende donderdag in het Peruviaanse Lima.

"Hoe zwaar het hier ook wordt, in Peru wordt het zwaarder", aldus Tapia tegen de NOS. Peru eindigde de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep op de vijfde plaats - het hield Copa América-titelhouder Chili op doelsaldo onder zich - en mag zodoende aantreden in de play-offs tegen Nieuw-Zeeland, dat de Oceanische WK-voorronde won.

Peru kan tegen Nieuw-Zeeland niet beschikken over aanvoerder Paolo Guerrero. De topscorer aller tijden van het land (met 33 goals) leverde na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië een positieve plas in en zit om die reden een voorlopige schorsing van dertig dagen uit. Guerrero zou slechts een middeltje tegen astma hebben genomen en geen kwade bedoelingen hebben gehad. Tapia gelooft in zijn captain. "Hij is onze aanvoerder en dat blijft hij", besluit de Feyenoorder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen