Tapia heeft vertrouwen voor play-offs tegen Nieuw-Zeeland

Tapia heeft vertrouwen voor play-offs tegen Nieuw-Zeeland

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 november 2017 – Peru-verdediger Renato Tapia ziet het tweeluik met Nieuw-Zeeland in de play-offs om een WK-ticket met vertrouwen tegemoet. Beide landen treffen elkaar vannacht (Nederlandse tijd) in Wellington, de return is komende donderdag in het Peruviaanse Lima.

"Hoe zwaar het hier ook wordt, in Peru wordt het zwaarder", aldus Tapia tegen de NOS. Peru eindigde de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep op de vijfde plaats - het hield Copa América-titelhouder Chili op doelsaldo onder zich - en mag zodoende aantreden in de play-offs tegen Nieuw-Zeeland, dat de Oceanische WK-voorronde won.

Peru kan tegen Nieuw-Zeeland niet beschikken over aanvoerder Paolo Guerrero. De topscorer aller tijden van het land (met 33 goals) leverde na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië een positieve plas in en zit om die reden een voorlopige schorsing van dertig dagen uit. Guerrero zou slechts een middeltje tegen astma hebben genomen en geen kwade bedoelingen hebben gehad. Tapia gelooft in zijn captain. "Hij is onze aanvoerder en dat blijft hij", besluit de Feyenoorder.

Reacties

gerelateerd