Transferweekje: De Ligt uitverkorene Barça, PSV maakt haast

10 november 2017, 15:48   Bijgewerkt: 10 november 2017, 16:35

Transfergeruchten blijven op volle toeren komen. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien. Het ene gerucht is serieuzer dan de ander. Daarom lanceert FCUpdate.nl vanaf vandaag de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' met een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten uit binnen- en buitenland. In de eerste aflevering veel Ajacieden.

{image[321881][right-half][]}Sporting Portugal meldt zich voor Dijks

Sporting Portugal heeft zich gemeld bij Mitchell Dijks, schreef De Telegraaf donderdag. De Portugezen hebben aangeklopt bij Dijks' zaakwaarnemer Dick van Burik.  Zij hopen hem in de winterstop over te nemen. Ook kan de linksback rekenen op belangstelling uit Italië, Duitsland en Engeland. Van Burik wilde de interesse van Sporting niet bevestigen. "Er is op dit moment veel belangstelling voor Mitchell, maar het is nu niet handig om op namen in te gaan." Feit is dat Dijks bij Ajax overbodig is geraakt en om die reden willen de Amsterdammers meewerken aan een transfer. De 24-jarige verdediger beschikt over een aflopend contract.

{image[320861][right-half][]}Nederlanders in verband gebracht met vacature bij Rangers

Rangers zoekt een nieuwe trainer na het ontslag van Pedro Caixinha. Het is niet gek dat de namen van Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst vielen. Immers, beiden hebben als speler een verleden op Ibrox. Volgens broer Ronald is Frank ook bereid te luisteren naar een aanbod van Rangers. Van Bronckhorst stond bij de bookmakers zelfs bovenaan. Maar de Britse media zijn het er inmiddels over eens dat het een ander gaat worden: het is een kwestie van tijd totdat Derek McInnes van Aberdeen tekent.

Ajax doet nieuwe poging voor Argentijn

Ajax blijft geïnteresseerd in Lisandro Magallan, een 24-jarige Argentijnse verdediger van Boca Juniors. Volgens TyC Sports zijn de Amsterdammers vastbesloten de verdediger in de komende transferperiode over te nemen. De Telegraaf en [a,https://www.telegraaf.nl/sport/929399/ajax-heeft-argentijn-op-radar,_blank,Voetbal International] meldden de belangstelling van Ajax vorige maand al. Een eerste bod zou zijn afgewezen, maar inmiddels heeft Boca Juniors ook een vervanger op het oog. Dat moet de kansen voor Ajax vergroten.

{image[322341][right-half][]}PSV wil haast maken met Obispo

Armando Obispo, de achttienjarige aanvoerder van Jong PSV, staat in belangstelling van binnen- en buitenlandse clubs. De Eindhovenaren willen de talentvolle verdediger op hun beurt vastleggen tot medio 2022. Zijn huidige verbintenis loopt af. Obispo neemt in overleg met familie en zaakwaarnemer rustig de tijd om een besluit te nemen over zijn toekomst. "We hebben hem een aanbieding gedaan waaruit volgens ons ook spreekt dat hij een belangrijke speler voor het eerste team kan worden", aldus technisch manager Marcel Brands tegen het Eindhovens Dagblad. Obispo wacht nog op zijn officiële debuut in de hoofdmacht van PSV.

{image[321949][right-half][]}De Ligt uitverkorene van Barcelona

El Mundo Deportivo pakte dinsdag uit: 'De Ligt, El elegido', kopte de Spaanse sportkrant groot op de voorpagina. Ofwel: De Ligt is de uitverkorene van FC Barcelona. Barça zou de achttienjarige verdediger bovenaan zijn wensenlijstje voor komende zomer hebben gezet. Het talent wordt in Catalonië al vergeleken met Gerard Piqué. De komende maanden moet blijken of de berichtgeving klopt, maar de naam van De Ligt circuleert ongetwijfeld in het scoutingsapparaat van Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen