Langeler voegt Van Bruggen uit voorzorg toe aan Jong Oranje

10 november 2017, 10:54

Damian van Bruggen is toegevoegd aan Jong Oranje. Bondscoach Art Langeler doet dit uit voorzorg, omdat Jeremiah St. Juste met kuitklachten kampt. Jong Oranje speelt vrijdagavond het EK-kwalificatieduel met de leeftijdsgenoten van Andorra.

Van Bruggen is eigendom van PSV, maar de verdediger doet dit seizoen op huurbasis Eredivisie-ervaring op bij VVV-Venlo. Het duel met Andorra wordt gespeeld op De Vijverberg in Doetinchem en is voor Jong Oranje de enige wedstrijd in deze interlandperiode.

Jong Oranje moet winnen om uitzicht te houden op het EK, dat in 2019 gespeeld wordt in Italië. In de kwalificatiepoule met Engeland, Schotland, Oekraïne, Letland en Andorra staat Nederland vierde met vijf punten. De nummers één plaatsen zich rechtstreeks, de vier beste nummers twee spelen play-offs.

Deze week kwam Jong Oranje zonder Timothy Fosu-Mensah en Steven Bergwijn te zitten. Fosu-Mensah moest zich melden bij het Nederlands elftal, vanwege de blessure van Kenny Tete. Voor Fosu-Mensah werd Kevin Diks opgeroepen. Bergwijn moest zich geblesseerd afmelden. Richairo Zivkovic kwam voor hem in de plaats. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen