Verbijstering bij Noord-Ierland: "Penalty is verbazingwekkend"

Verbijstering bij Noord-Ierland: "Penalty is verbazingwekkend"

10 november 2017 – Noord-Ierland wijst met een beschuldigende vinger naar de arbitrage van het play-offduel met Zwitserland. Scheidsrechter Ovidiu Hategan gaf de Zwitsers voor een vermeende handsbal een zeer discutabele strafschop, die in Belfast het enige doelpunt opleverde. Zwitserland kan zondag in eigen huis het karwei afmaken en zich plaatsen voor het WK in Rusland.Hategan wees naar de stip nadat Corry Evans zich met zijn rug draaide naar een schot van Xherdan Shaqiri. De bal leek hoogstens de arm van de Noord-Ier te raken, maar was van opzet allesbehalve sprake.

"Het is verbazingwekkend dat de scheidsrechter die straf, in die situatie kan geven", zegt bondscoach Michael O'Neill tegen Sky Sports. "Hij stond op zes meter, en er stond niemand in zijn zichtlijn. Corry wilde het schot blokken, zijn lichaam was gedraaid en de bal raakte hem eigenlijk meer op het schouder dan op de arm. Het is ongelooflijk."

O'Neill vindt dat Noord-Ierland zwaar tekortgedaan is. "Ik dacht dat hij floot voor een overtreding of voor buitenspel. Dit is echt verbijsterend", aldus de keuzeheer. "We moeten dit vergeten. Dit is heel moeilijk als je zoiets overkomt in een wedstrijd als deze. Er was woede en teleurstelling over wat is gebeurd. We hebben nog steeds een kans. Misschien hebben wij straks het geluk dat een beslissing van de scheidsrechter in ons voordeel is."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020