Verbeek wil progressie zien: "Voetballend moet het beter"

9 november 2017, 16:48

Ondanks dat FC Twente donderdag verloor van VfL Wolfsburg, is trainer Gertjan Verbeek tevreden over het optreden van zijn ploeg. De nieuwe hoofdtrainer van de Tukkers heeft het duel tegen de Bundesliga-ploeg vooral gebruikt om zijn spelers beter te leren kennen, zo geeft hij aan. De oefenmeester, die afgelopen weekend debuteerde met een nederlaag bij PSV, weet wat er beter moet bij zijn team. 

"Het was een leerzame oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander", legt Verbeek uit. "Een duel waarin we de spelers goed hebben kunnen beoordelen. Met name de jongens die vandaag langer gespeeld hebben en zondag niet. Een wedstrijd is toch altijd anders dan een training, waardoor je op deze manier meer inzichten krijgt."

Verbeek hoopt dat zijn spelers zijn plannen zo snel mogelijk goed gaan uitvoeren. "In de eerste helft zag je dat het bij de jongens die zondag ook speelden meer is blijven hangen, dan bij het elftal in de tweede helft. Dat was meer onsamenhangend, toen vielen ook de goals. Wanneer je wilt samenwerken moet er vertrouwen ontstaan. Zonder vertrouwen lukt dat niet. Als de ene speler gaat twijfelen doet de ander dat ook. Dan zie je vaak doelpunten ontstaan en dat moet eruit."

"Het moet stabieler worden, vaste afspraken, zodat iedereen weet waar hij zich aan moet houden. De linkerhand moet weten wat de rechterhand doet", zegt Verbeek. "Daar hebben we even tijd voor nodig. Volgende week kunnen we de hele week trainen en dan zijn de internationals weer terug. Over de inzet, gedrevenheid en vastberadenheid ben ik niet ontevreden, voetballend moet het nog beter."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen