Spoorboekje: Jong Oranje in actie, in gesprek met Bazoer

10 november 2017, 08:13   Bijgewerkt: 10 november 2017, 15:57

Deze week introduceert FCUpdate.nl een nieuwe rubriek, die luistert naar de naam 'voetbalspoorboekje'. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen en welke duels er op het programma staan. FCUpdate.nl geeft je het spoorboekje van vrijdag 10 november: wat kun je verwachten?

Nieuws

- Na de wedstrijd tegen Schotland te hebben gewonnen, gaat Oranje zich voorbereiden op het treffen met Roemenië. Dick Advocaat gaf na het duel in Aberdeen aan dat hij met zijn staf zou gaan overleggen over het elftal dat dinsdag in actie zal komen. Mogelijk laat de keuzeheer hier vandaag al iets over los. 

Specials

- Na iedere interland van het Nederlands elftal gaan de spelers op rapport. Ook na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Schotland (0-1) worden cijfers uitgedeeld aan de internationals.

- Behalve in Europa vallen deze dagen ook elders in de wereld de beslissingen in de WK-kwalificatie. Peru, Nieuw-Zeeland, Honduras en Australië spelen play-offs voor een ticket naar Rusland. Daarnaast speelt Marokko zijn cruciale wedstrijd in en tegen Ivoorkust. In Afrika zijn nog drie toegangsbewijzen tot het WK te vergeven. Hoe en wat lees je vandaag in onze special.

- Zoals elke week publiceren we ook op deze vrijdag een Speleranalyse, waarin we een speler uit een Europese competitie nader belichten. Deze keer is AS Monaco-middenvelder Youri Tielemans aan de beurt.

- Ook komen we in het begin van de middag met een interview met Riechedly Bazoer. De middenvelder krijgt weinig speeltijd bij VfL Wolfsburg en bereidt zich met Jong Oranje voor op het treffen van vanavond tegen Jong Andorra. Hoe gaat het met hem? 

Wedstrijden

Jong Oranje – Jong Andorra (18.30 uur)

Jong Oranje treft in de EK-kwalificatie tegen de leeftijdsgenoten van Andorra. De ploeg van Art Langeler moet winnen van de hekkensluiter om uitzicht te houden op het eindtoernooi, dat in 2019 plaatsvindt in Italië. Gastheer van vanavond is de Vijverberg in Doetinchem.

Zweden – Italië (20.45 uur)

Het meest aantrekkelijke affiche in de play-offs van de Europese WK-kwalificatie. De Friends Arena in Solna vormt het decor voor het eerste duel van het tweeluik.

Honduras – Australië (23.00 uur)

Ook een play-offduel in de WK-kwalificatie. Honduras eindigde als vijfde in de kwalificatiezone van Noord- en Midden-Amerika. Australië greep in Azië naast een rechtstreeks ticket en mag tegen Honduras een nieuwe poging wagen. Komende woensdag is in Sydney de return.

Oefeninterlands (o.a Engeland – Duitsland, Frankrijk – Wales)

Diverse WK-gangers spelen vandaag oefenduels. Absolute kraker is Engeland – Duitsland. Frankrijk neemt het op tegen Wales, dat  het eindtoernooi miste. Ook Brazilië, België en Europees kampioen Portugal komen in actie.

Voetbal op tv

18.30 uur: Jong Oranje – Jong Andorra, FOX Sports 1 – live verslag van de EK-kwalificatiewedstrijd op De Vijverberg

20.45 uur: Zweden – Italië, Ziggo Sport – liveverslag van het play-offduel in de WK-kwalificatie

20.45 uur: Engeland – Duitsland, ZDF – liveverslag, voor- en nabeschouwing van oefeninterland op Wembley

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen