Gehavende plekken in grasmat van Arena zijn vervangen

9 november 2017, 11:53

Een deel van de grasmat in de Johan Cruijff Arena is vervangen. Het veld liep tijdens het Amsterdam Dance Event schade op, wat zondag ook zichtbaar was tijdens Ajax – FC Utrecht (1-2). Na het duel zijn de maatregelen genomen om de mindere plekken te vervangen. 

"Voorafgaand aan het Amsterdam Dance Event is een intensief onderhoudsprotocol voor de grasmat opgesteld, met als doel behoud van de mat met optimale bespeelbaarheid", zegt een woordvoerder van de Arena tegen Ajax Life. "Geheel tegen de verwachtingen in liep de grasmat op een aantal plekken schade op, vooral aan de westkant ter hoogte van de grensrechtersstrook."

De zogenaamde speltechnische eigenschappen van de grasmat zijn wel getest. Zowel vóór ADE als het duel van Ajax met Utrecht. "We constateerden dat de speeltechnische eigenschappen voldeden aan de verwachtingen." De woordvoerder erkent dat de grasmat er flink gehavend uitzag. "Dat zien wij ook. Dat voldoet ook niet aan onze visuele uitgangspunten. Wij constateerden dat er, vooral aan de westkant, sprake is van visuele schade aan het speelveld. Vervanging van een deel van het speelveld bleek aan die kant noodzakelijk."

Men was niet in staat om de mindere plekken voor de wedstrijd van Ajax te vervangen. "Dit hebben we afgelopen maandag laten uitvoeren. Verder treffen we zoals altijd alle maatregelen om de grasmat de komende periode weer in optimale conditie te brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen